Get Adobe Flash player


MATKAVALMISTELUT
 
Matkalle tarvitaan passi, jonka tulee olla voimassa vielä 6 kk matkan päättymisen jälkeen.

Pakollisia rokotuksia ei ole. Yleisesti suositellaan kuitenkin, että polio- ja jäykkäkouristus-rokotukset olisivat voimassa. Katso rokotussuositukset  www.rokote.fi

Matkavakuutus on myös välttämätön, huolehdithan sen kuntoon jo hyvissä ajoin
ennen matkalle lähtöäsi. Sairastuminen matkalla tulee todella kalliiksi ilman vakuutusta.

Mikäli Sinulla on jokin erityisruokavalio, pyydämme Sinua ilmoittamaan siitä meille mahdollisimman pian.

Matkavaluuttana suosittelemme Uusien Israelin sekeleiden lisäksi ottamamaan
mukaan euroja pieninä seteleinä.

Jännite kaikissa Toiviomatkojen käyttämissä hotelleissa on 220 V. Mikäli pistorasia ei ole Suomessa käytössä olevien standardien mukainen, hotelleista saa yleensä lainata sopivaa yhdysjohtoa.

Valokuvaus on kielletty Israelin lentokentillä ja sotilaskohteiden läheisyydessä. Pyydämme
noudattamaan oppaiden antamia ohjeita. Monissa museoissa valokuvaukseen tarvitaan erityinen lupa.


LÄHTÖSELVITYS HELSINKI - VANTAAN LENTOASEMALLA

Lentoaseman lähtöselvityksessä tulee olla viimeistään 1 t 30 min ennen koneen lähtöaikaa.

Lentoasemalla on kaksi terminaalia; T1 ja T2. Lähtöselvitysterminaali määräytyy lentoyhtiön mukaan. Finnairin lentojen lähtöselvitys on terminaalissa T2.  Tieto lentoyhtiön käyttämästä terminaalista on matkustajalle lähetettävässä matkadokumentissa (tuloste sähköisestä lentolipusta).

Selvityksessä luovutetaan matkalaukut kuljetettaviksi koneen matkatavaratiloissa. Koneen ruumassa kuljetettavan matkatavaran enimmäismäärä / matkustaja on vain yksi laukku, jonka enimmäispaino on 23 kg.

Sisälle koneen matkustamoon saa ottaa vain yhden käsimatkatavaran, jonka enimmäismitat ovat 56 x 45 x 25 cm ja enimmäispaino 8 kg.

Käsimatkatavara tarkastetaan siirryttäessä odotushalliin, mistä päästään koneeseen ilmoitustaululla ilmoitettavan portin kautta.

HUOM! Lentokoneen matkustamossa kuljetettavista nesteistä on annettu turvallisuus-määräyksiä. Matkustaja saa ottaa koneeseen käsimatkatavarana nesteitä enintään 100 ml kokoisissa pakkauksissa, jotka on sijoitettu enintään 1 litran kokoiseen läpinäkyvään, uudelleensuljettavaan muovipussiin, joka on esitettävä turvallisuustarkastuksessa.

Lisätietoja

www.ilmailuhallinto.fi
www.helsinki-vantaa.fi
                 

LENTOLIPUT

Vanhanmallisia lentolippuja ei enää käytetä, vaan matkanjärjestäjä lähettää matkustajille osanottajatodistuksen tai tulosteen lentoyhtiön sähköisestä lentolipusta, joka esitetään yhdessä passin kanssa lentoaseman lähtöselvityksessä.

Toiviomatkojen tilauslennoilla Tel Aviviin matkustavat esittävät lähtöselvityksessä Toiviomatkojen postittaman laskun/osanottajatodistuksen. Loppumaksun suorittamisen jälkeen Toiviomatkat lähettää matkustajille noin kaksi viikkoa ennen matkaa kirjeen tai e.m. matkadokumentin, josta voi tarkistaa lennon lopullisenaikataulun.


VAATETUS

Israelissa läpötilat vaihtelevat Lokakuussa 15-27 asteen välillä. Tuolloin sateisina päivinä ja
varsinkin illalla ja yöllä lämpötila voi laskea. Aina on syytä kuitenkin varautua lämpimän
aurinkoiseen säähän ja siihen, että korkealta paistava aurinko sekä häikäisee, että helposti polttaa tottumattoman ihon. Varsinaisina kesäkuukausina iho on erittäin suuressa vaarassa.  Katso Jerusalemin 10 pvä sääennuste Forecalta

Aurinkolasit ja hellehattu ovat välttämättömiä varusteita! Koska kiertomatkoillakin aina välillä tarjoutuu tilaisuus uintiin, on syytä ottaa uimapuku mukaan.

Jotta vaihtelevissa sääoloissa (erityisesti kevätkuukausina) olisi helppo mukautua vallitseviin tilanteisiin, suosittelemme kevyttä ja helppohoitoista asukokonaisuutta, johon on helppo
lisätä lämpimiä vaatekappaleita.

Erityisen tärkeät ovat mukavat jalkineet,joihin on jo ennen matkaa ehtinyt tottua. Hiertävät sandaalit voivat muodostua kiusankappaleiksi.

Mitään juhlavaa asua ei Toiviomatkojen matkaohjelmiin liittyvissä tilaisuuksissa edellytetä, mutta luostareihin ja kirkkoihin ei tulisi mennä kevyessä aurinkoasussa, kuten shortseissa tai paljain hartioin.  Naisilla ei myöskään saa luostareissa olla housupukua.


ERITYISRUOKAVALIOT

Normaalisti hotellien puolihoitoon kuuluvat koko ryhmälle valmistettavat ateriat, joita ei voi erikseen valita. Toiviomatkat ei voi taata, että hotellit voisivat toteuttaa asiakkaiden erityisruokatoivomuksia. Lentoyhtiöillä on omat erityisruokavaliota noudattaville laaditut rajatut konseptinsa, joiden puitteissa tilaukset voidaan toimittaa. Kaikkia erityisallergioita ei ole
mahdollista ottaa erikseen huomioon.

Lentoateriat ovat vaatimattomia ja joidenkin yhtiöiden lennoilla ei ole lainkaan ateriatarjoilua. Finnairin reittilentojen turistiluokkaan ja lomalennoille on mahdollista tilata ilman lisämaksua seuraavat

Erityisateriat:

VGML = kasvisateria (vegetarian meal). Ateria sisältää ainoastaan kasvikunnan
tuotteita eli kasviksia, juureksia, viljaa, marjoja, hedelmiä ja tofua.

NLML = laktoositon ja kevyt ateria (non lactose and light meal). Aterian valmistuksessa
käytetään laktoosittomia ja maidottomia, vähärasvaisia ja kuitupitoisia raaka-aineita.
Suositaan kasviksia, marjoja ja hedelmiä. Ateria sopii hyvin diabeetikoille ja kevyttä ruokavaliota noudattaville.

GFML = gluteeniton ateria (gluten free meal). Gluteeniton ruokavalio. Ateriassa ei käytetä vehnää, ruista, ohraa eikä kauraa. Viljatuotteet korvataan gluteenittomilla valmisteilla. Ateria on myös laktoositon ja maidoton.

MOML/HNML = kala/lintuateria (moslem meal / hindu meal). Ateria uskonnollisista
syistä erikoisruokaa tilaaville. Sisältää kanaa tai kalaa, kasviksia ja maitotaloustuotteita.
Ateria ei sisällä alkoholia, etikkaa, liivatetta eikä suomuttomia kaloja.

KSML = kosher-ateria (kosher meal). Ateriat valmistetaan uskontoon sopivalla
tavalla asiantuntijakeittiössä, josta ruoka toimitetaan valmiina sinetöityinä annoksina.

Finnairin lomalennoilla tarjottava normaaliateria ei sisällä koskaan kalaa. Finnairin lomalentojen maksullisista erikoisaterioista ja lisäpalveluista lisätietoja www.lomalennot.fi

Lisätietoa: Toiviomatkojen esitteestä (pdf)